Αλεξάνδρα Κατσίκη

Ονομάζομαι Αλεξάνδρα Κατσίκη και εργάζομαι ως Φιλόλογος Ελληνικής και Αγγλικής Γλώσσας, ως Ειδική Παιδαγωγός μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και ως Coach Κοινωνικής και Συναισθηματικής Αγωγής.

Οι σπουδές μου στην Γνωσιακή και Συμπεριφορική Θεραπεία παιδιών και εφήβων καθώς και οι σπουδές μου στην Ειδική Αγωγή, μου έδωσαν όλες τις απαραίτητες γνώσεις για την στοχευμένη διδακτική παρέμβαση, με βάση τις ανάγκες και το προφίλ του κάθε μαθητή.

Θα σε βοηθήσω αρχικά να αντιληφθείς το μαθησιακό σου στυλ (τον τρόπο δηλαδή που μαθαίνεις καλύτερα). Επίσης θα σε βοηθήσω να αντιμετωπίσεις το όποιο αρνητικό συναίσθημα μπορεί να μπαίνει εμπόδιο ανάμεσα σε εσένα και τη βελτίωση των μαθησιακών σου δεξιοτήτων (π.χ., άγχος για τη σχολική σου επίδοση, ματαίωση και έντονη πνευματική κούραση όταν προσπαθείς πολύ να μελετήσεις κάτι και αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς, χαμηλή αυτοπεποίθηση/αυτοεκτίμηση, κ.α.).

Στη συνέχεια, θα σε βοηθήσω διδάσκοντας σου το πως να μαθαίνεις με διάφορες στρατηγικές σκέψης που θα σου δείξω για να αποκωδικοποιείς τα κείμενα καλύτερα και να απαντάς τις ερωτήσεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση, για να θυμάσαι τις πληροφορίες από το μάθημα της ιστορίας καλύτερα, για να γράφεις τις εκθέσεις σου με καλή οργάνωση των πληροφοριών, κ.α.

Τέλος, θα σου δείξω πως να αντιμετωπίζεις, όποιο φιλολογικό μάθημα και αν έχεις να μελετήσεις, με μεθοδικότητα, οργάνωση, υπομονή και επιμονή και με τον καιρό, θα βλέπεις και εσύ η ίδια/ο ίδιος πόσο πολύ έχεις προοδεύσει!

  • verified

    επιβεβαιωμένη πιστοποίηση γνώσεων & επάρκεια διδασκαλίας

Σας ενδιαφέρει η δασκάλα; Επικοινωνήστε μαζί της άμεσα μέσω της παρακάτω φόρμας:

  • Βοηθήστε τη δασκάλα να κρίνει αν μπορεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό σας.
  • Αν κρίνετε χρήσιμο να γνωρίζει η δασκάλα τη περιοχή σας, αναφέρετε εδώ (προαιρετικό).
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.