Αλεξάνδρα Γ.

Δασκάλα – καθηγήτρια γερμανικών

Καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα γερμανικών σε μικρούς και σε μεγάλους.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχω ειδικευτεί στον τομέα της γλωσσολογίας και της διδακτικής της γερμανικής γλώσσας.

Σε αυτό συνέβαλαν και οι σπουδές μου που πραγματοποιήσα στη Γερμανία στο Otto-Friedrich-Universität στην πόλη της Βαμβέργης καθώς και η πρακτική άσκηση που εκπόνησα στο Ινστιτούτο Γκαίτε στη Θεσσαλονίκη.

Η διδακτική ώρα είναι 60 λεπτά.

  • Η τιμή για Α1 και A2 επίπεδο είναι 15 ευρώ/ώρα
  • Η τιμή για B1 και B2 επίπεδο είναι 17 ευρώ/ώρα
  • Η τιμή για Γ1 επίπεδο είναι 20 ευρώ/ώρα
  • Χαμηλότερες τιμές για γκρουπ

Έχοντας ζήσει ένα εξάμηνο στη Γερμανία και εκπονώντας εκεί τις σπουδές μου έχω μάθει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες για την κουλτούρα και την καθημερινή ζωή των Γερμανών.

Σαν καθηγήτρια επιθυμώ να εντοπίσω τις αναγκές του κάθε μαθητή και της κάθε μαθητρίας και έχοντας τες σα βάση να σχεδιάσω μία διδακτική ώρα κατάλληλη για τον καθένα τους.

Μέσω της πρακτικής μου άσκησης στο ινστιτούτο Γκαίτε στην Θεσσαλονίκη είχα την ευκαιρία να εφαρμόσω στην πράξη όσα είχα διδαχθεί κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η πρακτική άσκηση μου έδωσε επίσης την ευκαιρία να μάθω σε βάθος τις διαφορές μεταξύ των διαφόρων επιπέδων γλωσσομάθειας και έτσι να έχω πλέον την ικανότητα να κρίνω πότε ένας μαθητής/μία μαθήτρια είναι κατάλληλα προετοιμασμένος/η και εφοδιασμένος/η με όλες τις απαραίτητες γνώσεις για τις εξετάσεις.

Πέραν τούτου διδάσκω εδώ και έναν χρόνο τόσο σε μικρά παιδιά όσο και σε ενήλικες.

Στόχος μου είναι η διαδραστική και εκσυγχρονισμένη διδασκαλία. Έχοντας πλέον στην διάθεσή μας μία πληθώρα από διαδικτυακές εφαρμογές ο σχεδιασμός ενός διαδραστικού μαθημάτος καθίσταται πολύ πιο προσιτός.

Επιπλέον λαμβάνω υπόψη οι αναγκές και τα ενδιαφέροντα του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας έτσι ώστε να υπάρξει επιτυχή διδασκαλία.

Δοκιμάζοντας και θέτοντας σε εφαρμογή όσες διδακτικές μεθόδους έχω μάθει φοιτώντας στο Αριστοτελέιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονικής μπορώ να καταλάβω τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μου και να προχωρήσω στις κατάλληλες επιλογές και αποφάσεις με στόχο την επιτυχια του εκάστοτε μαθητή και της εκάστοτε μαθήτριας.

  • verified

    επιβεβαιωμένη πιστοποίηση γνώσεων

  • Τρόπος διδασκαλίας:
  • Online / Διαδικτυακά