Στελίνα Αποστολοπούλου

Δασκάλα φωνητικής, υποκριτικής

Καριέρα:

Η Στελίνα Αποστολοπούλου ξεκίνησε την καριέρα της ως λυρική τραγουδίστρια στην Ελλάδα, αλλά το ενδιαφέρον της για την παγκόσμια μουσική και τις διαφορετικές μουσικές παραδόσεις και τεχνικές την οδήγησαν σε μια νέα κατεύθυνση όπου η ποικιλομορφία των διαφορετικών μουσικών πολιτισμών και ειδών μπορεί να εκφραστεί μέσω του τραγουδιού.

Το λυρικό τραγούδι και το μουσικό θέατρο της έχουν δώσει τη δυνατότητα να επεκτείνει το φωνητικό της φάσμα, την τεχνική της και να συμμετέχει σε σημαντικούς καλλιτεχνικούς χώρους και εκδηλώσεις.

Στα έτη 2011-2013 ήταν μέλος του Opera Studio της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου και έχει τραγουδήσει σε διάφορες παραγωγές.

Το 2013 ο δρόμος της την οδήγησε στο Βερολίνο όπου και τελειοποίησε τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι στο Universität der Künste Berlin ως υπότροφος της Paul Hindemith Gesellschaft, της Deutschland Stipendium και βραβευμένη με το DAAD Preis 2015.

Έχει λάβει μέρος σε φεστιβάλ όπως το Medimus Festival for Early Music, Musiktheatertage Wien, Infektion!Festival für Neues Musiktheater στην Staatsoper im Schiller Theater, Mittelfest 2021 και συνεργαστεί με σύνολα όπως το The Present Vokalensemble, Sing Akademie zu Berlin, Medimus Ensemble και Babylon Orchestra.

Διδασκαλία:

Η φωνή αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά μέσα έκφρασης και επικοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πυρήνα για την ανάπτυξη συναισθημάτων και συνδέεται στενά με το σώμα μας.

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας και της εκπαίδευσης, έχει κεντρικό ρόλο η ενεργοποίηση του σώματος, το οποίο αποτελεί τόσο την πηγή όσο και τον μεσολαβητή της φωνής και του τραγουδιού.

Μέσω φωνητικών και ηχοθεραπευτικών τεχνικών, οι μαθητές μαθαίνουν όχι μόνο να εκφράζονται με τη φωνή τους, αλλά και να αναπτύσσουν σωστή ομιλία, να ερμηνεύουν με αυθεντικότητα και να διατηρούν σωστή στάση σώματος κατά τη διάρκεια της εκφοράς.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ φωνής και σώματος αποτελεί ένα καίριο μέρος της διαδικασίας εκμάθησης και εξέλιξης στον τομέα της εκφραστικής τέχνης και της παρουσίασης.

  • verified

    επιβεβαιωμένη πιστοποίηση γνώσεων

  • Τρόπος διδασκαλίας:
  • Στο χώρο μου
  • Στο χώρο του μαθητή
  • Online / Διαδικτυακά
  • Εξυπηρετώ περιοχές: