Αλίζια Μαλασιώτη

Μουσικός, δασκάλα σολφέζ, αρμονίου, φλογέρας

Μαθήματα Φλάουτου με ράμφος και Ανωτέρων θεωρητικών από Μουσικολόγο / Μουσικοπαιδαγωγό με μεταπτυχιακή εκπαίδευση και πολυετή εμπειρία τόσο με παιδιά όσο και με υποψήφιους για πτυχία θεωρητικών και εξετάσεις για μουσικά πανεπιστήμια.

Διδάσκονται επίσης και μαθήματα μουσικής Προπαιδείας / Μουσικής Αγωγής (Πιστοποιημενη καθηγήτρια Μουσικής βρεφών και νηπίων), Αρμόνιου και Πιάνου.

Αλίζια Μαλασιώτη
Μουσικολόγος/Μουσικοπαιδαγωγός, Καθηγήτρια Φλάουτου με ράμφος και Ανώτερων Θεωρητικών

Γεννημένη το 1981 στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε Φλάουτο με ράμφος με τον Gilles Gourdier Leroy και Πιάνο με την Τάνια Μούρτζιου στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, από το οποίο και αποφοίτησε με δίπλωμα Φλάουτου με Ράμφος με Άριστα Παμψηφεί και διάκριση εξαιρετικής ερμηνείας.

Συνέχισε παράλληλα τις σπουδές της στο Όμποε με τον Vladimir Ganev και τον Κωστή Χασιώτη και στα Ανώτερα Θεωρητικά με τον Κώστα Σιέμπη, Κώστα Τσούγκρα και Κλεάνθη Ζαρίμπα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με Άριστα (Ειδικό Αρμονίας, Αντίστιξη, Φούγκα και Ενοργάνωση).

Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με ειδίκευση (Μaster) στην Ιστορική Μουσικολογία και τη Μουσική Παιδαγωγική, καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού με ειδίκευση στην Παλαιά Μουσική του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με καθηγητή τον Δημήτρη Κούντουρα.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια Φλάουτου με Ράμφος και Ιστορικής Ερμηνείας (Michaela Petri, Δημήτρης Κούντουρας, Κωστής Παπάζογλου, Δημήτρης Ιωάννου, Gilles Gourdier Leroy), όπως επίσης και σεμινάρια Ανώτερων Θεωρητικών, Μουσικοθεραπείας και Διεύθυνσης Χορωδίας.

Στον τομέα της μουσικής εκτέλεσης, έχει δώσει στο παρελθόν διάφορα ρεσιτάλ, κυρίως με έργα μουσικής δωματίου (Θέατρο Αυλαία, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, Goethe), έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, ενώ τα τελευταία δέκα χρόνια έχει συνεργαστεί με σημαντικά σχήματα της Παλαιάς Μουσικής, κατεξοχήν με το «Ensemble 1619» του Γεράσιμου Χοιδά, αλλά και με το «Concerto Ellenico» του Κωστή Παπάζογλου, σε παραγωγές κυρίως του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Έχει διδάξει Φλάουτο με Ράμφος στο Μουσικό Εργαστήρι των Τριών Ιεραρχών Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης, ενώ από το 2012 μέχρι και σήμερα είναι καθηγήτρια Φλάουτου με Ράμφος και Ανώτερων Θεωρητικών στη Μουσική Σχολή του Δήμου Αριστοτέλη, όπως επίσης και μουσικοπαιδαγωγός στο ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης) στην Αρναία Χαλκιδικής.

Υπήρξε μαέστρος της «Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Στρατωνίου» και της «Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Μεγάλης Παναγίας», της «Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας Παλαιοχωρίου» και της «Παιδικής – Νεανικής Χορωδίας του Δήμου Αριστοτέλη».

Προσφορές / ώρα
Δια ζώσης / από κοντά
20€
Online / εξ’ αποστάσεως
15€
  • verified

    επιβεβαιωμένη πιστοποίηση γνώσεων

  • Τρόπος διδασκαλίας:
  • Στο χώρο του μαθητή
  • Online / Μέσω internet
  • Εξυπηρετώ περιοχές: