Μαρία Αράπογλου

Δασκάλα πιάνο, ορθοφωνίας, public speaking

Μαθήματα πιάνο
Είμαι διπλωματούχος ωδείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (Trinity College of Music- Guildhall School of Music and Drama), και διδακτική εμπειρία 25 ετών. Δίνω μεγάλη έμφαση στην προσέγγιση της προσωπικότητας του μαθητή και ανταποκρίνομαι ανάλογα με τα ξεχωριστά στοιχεία που συνθέτουν τον καθέναν. Μέρος των σπουδών μου στο Λονδίνο ήταν η εξάσκηση της τεχνικής Alexander γι’αυτό και δίνω μεγάλη προσοχή από την αρχή στη σωστή στάση του σώματος και στην σωστή τεχνική. Έτσι ώστε ο μουσικός, αρχάριος ή προχωρημένος, να μπορεί να παίζει ανεμπόδιστα και ελεύθερα, χωρίς να κινδυνεύει από μυϊκούς τραυματισμούς. Αναλαμβάνω μαθητές όλων των επιπέδων.

Μαθήματα ορθοφωνίας
Τα μαθήματα ορθοφωνίας απευθύνονται σε όσους χρειάζονται αποτελεσματική επικοινωνία μέσω του προφορικού λόγου καθημερινά. Επομένως αφορούν:Εκπαιδευτικούς, πωλητές, ηθοποιούς, ξεναγούς, δικηγόρους, επιστήμονες-ομιλητές σε κοινό, τραγουδιστές κ.α.Ουσιαστικά μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε τη διαφραγματική αναπνοή ώστε να μην κουραζόμαστε όταν μιλάμε, αλλά και για να έχει η φωνή μας όγκο, διαύγεια και ευελιξία.Πως να έχουμε ευκρίνεια στην άρθρωση ώστε να έχει καθαρότητα ο λόγος μας. Πως να έχει η φωνή μας το σωστό χρώμα, ένταση, ταχύτητα και ύφος ανάλογα με το που απευθυνόμαστε. Είμαι μουσικός και ηθοποιός φωνής (Voice-Actress) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στο Trinity College of Music και στο Guildhall School of Music and Drama. Χρησιμοποιώ επαγγελματικά τη φωνή μου εδώ και 20 χρόνια και έχω αναπτύξει μία μέθοδο ορθοφωνίας-αγωγής λόγου την οποία παρουσιάζω και διδάσκω σε σεμιναριακούς χώρους και σε ιδιαίτερα μαθήματα. Τα μαθήματα ορθοφωνίας παραδίδονται στο χώρο μου αποκλειστικά.

Μαθήματα δημόσιας ομιλίας (Public Speaking)
Η ομιλία σε κοινό προϋποθέτει άριστη χρήση του προφορικού λόγου. Επομένως μεγάλο μέρος των μαθημάτων αφιερώνεται στην ορθοφωνία. Ουσιαστικά μαθαίνουμε πως να χρησιμοποιούμε διαφραγματική αναπνοή ώστε να μην κουραζόμαστε όταν μιλάμε, αλλά και για να έχει η φωνή μας όγκο, διαύγεια και ευελιξία.Πως να έχουμε ευκρίνεια στην άρθρωση ώστε να έχει καθαρότητα ο λόγος μας. Πως να έχει η φωνή μας το σωστό χρώμα, ένταση, ταχύτητα και ύφος ανάλογα με το που απευθυνόμαστε. Επίσης χρησιμοποιούμε τεχνικές χαλάρωσης, αναπνοών και δημιουργικού οραματισμού ώστε να ξεπεραστεί το άγχος σκηνής. Είμαι μουσικός και ηθοποιός φωνής (Voice-Actress) με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο στο Trinity College of Music και στο Guildhall School of Music and Drama. Χρησιμοποιώ επαγγελματικά τη φωνή μου εδώ και 20 χρόνια και έχω αναπτύξει μία μέθοδο ορθοφωνίας-αγωγής λόγου και τεχνικών προφορικής παρουσίασης την οποία παρουσιάζω και διδάσκω σε σεμιναριακούς χώρους και σε ιδιαίτερα μαθήματα. .Τα μαθήματα ομιλίας σε κοινό παραδίδονται στο χώρο μου αποκλειστικά.

  • Τρόπος διδασκαλίας:
  • Στο χώρο μου
  • Στο χώρο του μαθητή
  • Εξυπηρετώ περιοχές:

Σας ενδιαφέρει η δασκάλα; Επικοινωνήστε μαζί της άμεσα μέσω της παρακάτω φόρμας: